Jos Stempher en

Wim Hardon

van Studio Vlindervrij

Studio Vlinder Vrij

Onze missie…

Wij zijn Wim Hardon en Jos Stempher. We hebben een gevarieerd werkend leven achter de rug. We hebben in het bedrijfsleven gewerkt, een winkel bestierd en als ZZP’er klussen gedaan (toen het woord ZZP’er nog nauwelijks bestond). De laatste jaren hebben we beiden in het onderwijs gewerkt.

Wim heeft samen met zijn broer een winkel in woninginrichting gehad, werd ZZP’er op dat gebied en heeft jarenlang zijn kennis gedeeld als docent woninginrichting en design bij Deltion Zwolle.

Jos is haar werkende leven gestart in het (basis) onderwijs, is HRM’er geweest in het bedrijfsleven en heeft jarenlang haar talenten ingezet als coördinator en docent HRM, methodiek, coachen, communicatie van het deeltijdonderwijs bij de Academie Mens en Arbeid van Saxion Deventer en Enschede.

Na de periode in het onderwijs hebben we besloten ons werk als docent op te zeggen. We hebben beiden vele jaren met heel veel plezier in het onderwijs gewerkt, maar er zijn nog zoveel andere leuke dingen om te doen. Daarom zijn we met ons bedrijf ‘Studio Vlindervrij’ gestart. 

Deels omdat we het gevoel hadden dat we nog andere talenten hebben, die we zouden willen ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Maar deels ook vanuit het idee dat mensen hun soms nog ongekende (creatieve) talenten (verder) vorm zouden kunnen geven en dat wij daarbij een beetje zouden kunnen ondersteunen. 

 

Daaruit is onze ondertitel voortgekomen:

 ‘Net toen de rups dacht dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder’

Je weet niet wat het leven voor je in petto heeft. Je weet soms niet waar je allemaal toe in staat bent. Ontdek je talenten en ga ermee aan de slag. Vlieg uit! Kies niet altijd voor de standaardweg. Voor groei is het soms nodig dat je een weg neemt die buiten je comfortzone ligt. Heel erg spannend, maar dat levert waarschijnlijk wel ontwikkeling op.

Lees meer over achtergrond van de vlinder.

We willen de bovenstaande gedachten vormgeven door een aantal activiteiten:

Creatieve Workshops

Wim geeft workshops op het gebied van het stofferen van (oude) meubels, die je een nieuwe bestemming wilt geven.

Jos geeft workshops leren tassen maken op ambachtelijke wijze, dus met de hand. Je kunt ook gaan voor andere leren producten, zoals bijvoorbeeld verschillende soorten portemonnees, een pennenetui, brillenkoker of armbanden van leer. De workshops geven we in de vorm van persoonlijke afspraken en de afspraak kan zowel individueel als voor groep (max 4 personen), die een bepaalde wens hebben. Afhankelijk van wat je wilt maken duurt zo’n workshop één of meerdere dagdelen. 

Daarnaast geeft Jos ook workshops schilderen, waarbij je experimenteert met allerlei materialen zoals, verf (acryl en aquarel), sgtiften, paint pens, crayons, papier om collages mee te maken en nog veel meer. Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen, maar wel durven te experimenteren met (nieuwe) materialen). Met die experimenten maak je kaarten of een schilderijtje. Ook hier geldt dat je individueel of als groepje afspraken kunt maken. Een workshop duurt in de basis een dagdeel van 3 uur, maar kan aangepast worden op basis van je wensen. Een dagdeel van 3 uur kost Euro 27,50 p.p.

Meer informatie vind je elders op onze site. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Coach- en trainingstrajecten

  1. Coaching, (persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling).
  2. Training op het gebied van kennis en vaardigheden over alle facetten van interieurinrichting.

Gastenverblijf

We runnen een gastenverblijf, waar je in een heerlijke omgeving in een buitengebied in een luxe ingericht appartement tot rust kunt komen. Daarbij staat voor ons de term ‘ont-zorgen’ centraal.

Handgestikte leren producten

Jos is met haar creatieve kant aan het werk gegaan met het maken van unieke met de hand gestikte leren tassen en andere leren producten.

Wij zijn je graag van dienst…

Op deze website vind je meer informatie over onze activiteiten. Kun je iets niet vinden of heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Jos Stempher en Wim Hardon