Workshops

Hieronder lees je meer over de workshops die wij aanbieden. Mocht je na alle informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Meubel Stofferen

Leren producten maken

Schilderen, o.a. kaarten maken

 

Meubel stofferen

Hoe leuk zou het zijn om een zelf gestoffeerde stoel in jouw kamer te hebben staan?

We zijn gestart met de workshop ‘meubel stofferen’, want daar zijn we goed in. Tijdens deze workshops begeleiden we jou om een (gebruikt) meubel een nieuw leven te geven.

Heb je bijvoorbeeld een stoel van je oma die je als aandenken wilt gaan gebruiken, maar die wel een opknapbeurt kan gebruiken?

Of heb je een design meubel die aan vervanging toe is, die je graag wilt behouden, maar dan wel voorzien van een nieuw uiterlijk?

Of heb je een leuk meubel gezien bij de kringloop, maar die je wel wilt aanpassen aan jouw interieur?

Een meubel hergebruiken is een mooie, duurzame oplossing.  Het is ook een oplossing die je veel plezier geeft, omdat je een zelf gestoffeerd object in je huis hebt staan.

Wat ook kan, is dat je zelf een meubel stoffeer bedrijfje wilt starten en de fijne kneepjes van het vak wilt leren.

We hebben een kleine studio aan huis. Het stofferen gebeurt op de maandagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur in groepjes van maximaal 4 mensen. Op die manier ben je verzekerd van voldoende persoonlijke aandacht. Tijdens het werk heerst er een ontspannen sfeer, waarbij de koffie of thee met iets lekkers ook niet ontbreekt. Uiteraard word je ondersteund door een zeer ervaren en deskundige meubelstoffeerder. Je zal zien dat dan blijkt, dat je meer kunt dan je zelf denkt.

Een aantal foto’s van mooi gestoffeerde meubels die deelnemers hebben gemaakt, vind je op deze website en ook op onze facebook site.

Wil je meer informatie, ga naar ‘galerij’ – informatie – aanvullende informatie.

Mocht je interesse hebben, dan kun je dat kenbaar maken door middel van het aanmeldformulier onderaan de pagina.  We nemen dan binnen 48 uur contact met je op. Neem dus vooral contact op!

Leren producten maken.

Open inschrijving

Hoe leuk is het om je eigen leren tasje te maken of een ander product van leer?

Dat kun je bij ons doen op verschillende manieren. 

1. Een eenvoudig tasje maken in een dag. 

Een eenvoudig leren tasje dat je in een dag kunt maken.Wanneer je een workshop van een dag wilt volgen, is er een standaard model en formaat tas. Voor het maken van een eenvoudig tasje moet je hard werken om het tasje in één dag af te krijgen. 

 De kosten van zo’n standaard tas zijn 75 Euro. (inclusief materiaal en koffie/thee en een eenvoudige lunch)  

Voor het maken van een eenvoudige tas kun je ook een afspraak maken voor een groep (max. 4 personen)

  

2. Een tas of ander product naar eigen keuze maken (uit ons assortiment) 

Wil je een ander model tas (of ander product) uit ons assortiment kiezen, of meerdere producten, dan heb je meer tijd nodig. Dan verspreiden we het maakproces over langere tijd. Dat kan zijn verdeeld over dagen of over dagdelen. Dit is afhankelijk van wat we afspreken.

 We maken een afspraak voor een intake, waarin we bespreken wat je wilt gaan maken. (model, leersoort, fournituren, e.d.) en wat dat ongeveer betekent voor het aantal dagdelen dat je kwijt bent. (uiteraard is e.a. ook afhankelijk van het model dat je kiest en van de basisvaardigheden, die je meebrengt). Het gaat dan om een keuze uit ons eigen assortiment. 

 

 

 

Mocht je een tas elders hebben gezien, dan bekijken we samen wat daar de mogelijkheden in zijn. (dan kan het zijn dat je de tas zelf ontwerpt en ook het patroon zelf tekent)

We brengen dan op basis van de intake een offerte uit, waarin bij benadering staat wat ongeveer de kosten zullen zijn. Op basis daarvan kun je besluiten of je eraan gaat beginnen of niet.  De intake en de daarbij behorende offerte zijn zonder kosten.

Je start dan het proces en je betaalt per maand de dagdelen of nadat je het product hebt afgerond. De eerste maand betaal je ook de eventuele kosten die je maakt voor de materialen. 

Mocht je interesse hebben, dan kun je dat kenbaar maken door middel van het aanmeldformulier onderaan de pagina.  We nemen dan binnen 48 uur contact met je op. Neem dus vooral contact op!

Leuke kaarten of kleine schilderijtjes maken.

.Hoe leuk is het om een eigen gemaakt kaartje of schilderijtje te maken? 

Vind je het leuk om eens een keer te werken met verf, inkt, tekenmaterialen, kleurpotloden, crayons en of collage, dan kun je bij ons een workshop doen. Bij deze workshop van een dagdeel experimenteer je met verf (acryl en of aquarel), tekenmaterialen, kleurpotloden, crayons, inkt en of collage technieken. Je hoeft er niet voor te kunnen schilderen of tekenen. Wel belangrijk is, dat je wilt experimenteren met deze materialen en technieken. Daarbij kun je met je experimenten een paar leuke kaarten maken of een klein schilderijtje, klik voor voorbeelden op ‘Galerij’ onder het kopje fotogalerij en klik op een foto voor meerdere voorbeelden.  Of klik op Pinterest of kijk op Instagram onder Jos Stempher 

Kosten voor een dagdeel van ca. 3 uur zijn: 27,50 PP
Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Tevens inclusief koffie, thee en iets lekkers bij de koffie.

Je kunt je aanmelden als individu en als groep (maximaal 4). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Mocht je interesse hebben, dan kun je dat kenbaar maken door middel van het aanmeldformulier onderaan de pagina.  We nemen dan binnen 48 uur contact met je op. Neem dus vooral contact op!

Aanmeldformulier Workshops

Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Vriendelijke groet,
Jos Stempher & Wim Hardon

 

Ik wil me graag opgeven voor de workshop meubel stofferen op een:

Ik wil graag contact over de mogelijkheden voor het maken van een tas of ander product van leer?

Ik wil graag contact over de mogelijkheden voor de workshop kaarten of schilderijtje maken?

5 + 10 =